Almanya Turistik Vize

Almanya turistik vize, schengen vize kategorisi içindedir. Almanya schengen vizesi  ile başvurusu sahibi ülkede 180 gün içinde en fazla 90 gün konaklama imkanı bulur. Başvuru için seyahat tarihlerine, mesleki duruma, yaş durumuna, beyan edilen konaklama ve ulaşım bilgilerine ve Almanya Konsolosluk çalışanlarının inisiyatifine göre 90 günü aşmayan vize süresi belirlenmektedir. Almanya Schengen bölgesi üyesi olduğu için Almanya Schengen vizesine sahip olan kişiler, seyahatlerini Almanya'dan başlatmaları halinde diğer Schengen bölgesi üye ülkelerini de verilen vize tarih aralığı içinde ziyaret edebilme imkanına sahiptir.

Almanya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Seyahat Belgesi: Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri vize işlemlerine tabidir. Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize prosedürlerinden muaftır. Başvuru işlemleri için kullanılacak olan pasaportun seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay geçerliliği bulunmalıdır. Pasaport fotokopileri, Almanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin varsa eski pasaportunda bulunan kimlik bilgilerini içermekte olan kısmın fotokopisi, daha önce almış olduğu Schengen vizelerinin fotokopileri gerekmektedir.
Mesleki Evraklar: Başvuru işlemleri için çalışan, işveren, öğrenci, emekli, ev hanımı, serbest çalışan vb. gibi mesleki durumlara uygun evrakların hazırlanması gerekir. Örneğin; öğrenci belgesi, emeklilik belgesi, çalışanlar için şirket antetli kağıda izin yazısı, işverenler için vize talep dilekçesi vb.
Gelir Belgeleri: Başvuru sahibi seyahati boyunca masraflarını finanse edebildiğini gösteren evrakları sunmakla yükümlüdür. Almanya'da ikamet edilecek süre boyunca banka hesabında yeterli bakiye olduğunu destekleyici evraklarla kanıtlanmalıdır.
Konaklama ve Ulaşım Rezervasyonları: Almanya turistik seyahatler için başvuru sahiplerinin konaklama ve ulaşım bilgilerini ibraz etmesi gerekir. Konaklama belgelerinde başvuru sahibinin adı ve soyadı yer almalı ve yapılan rezervasyonlar seyahat tarihleriyle uyumlu olmalıdır.
Ülkeye Geri Dönüşü Kanıtlayan Evraklar: Başvuru sahibi planlanan seyahat sonrasında ülkesine geri dönüş yapacağını kanıtlayan evrakları başvurusu için sunmalıdır. Örneğin; çalışılan iş yeri ile yapılmış iş sözleşmesi, gayrimenkul tapu belgeleri vb.
Vize Talep Dilekçesi: Almanya turistik vizesi alacak kişi başka Schengen ülkelerine seyahat edecek ise, seyahat edecek olduğu diğer Schengen ülkelerine ait konaklama ve ulaşım bilgilerini, seyahat planlamasını dilekçede belirtmesi gerekir.
Muvafakatname: Almanya turistik vizesi alacak kişi 18 yaşından küçük ise, annesi veya babası yahut ikisinden birisi ile seyahat edecek olması halinde ebeveynler tarafından imzalanmış, noter onaylı orijinal muvafakatname belgesini ibraz etmesi gerekir.

NOT: Almanya turistik vize alacak kişi T.C. ikamet izni sahibi yabancı uyruklu ise, en az son 6 ay geçerliliği bulunan T.C. oturma izni belgesi fotokopisi olmalıdır.